Морски рак надви гладен алигатор

1

Фотограф е заснел изумителна битка в храбър рак и алигатор, в която морският краб е излязъл победител, въпреки че противникът му го е превъзхождал многократно по големина, пише "Дейли мейл". 

 Битката се е разиграла в резервата Хънтингтън бийч стейт парк в Южна Каролина пред изумения поглед на 60-годишния Фил Лану. Въпреки изумлението си мъжът е успял да улови с фотоапарата си невероятни кадри

"Алигаторът се спотайваше в тинята в опит да изненада рака и да закуси с него. По-възрастен и по-опитен екземпляр от вида нямаше да отдели толкова време на процедурата по издебване и плячката бързо щеше да попадне в пастта му. Този явно по-млад алигатор обаче изгуби твърде много време да се прави на невидим.

Ракът го усети да се приближава изотзад, бързо се извърна и зае отбранителна поза с вдигнати щипци. Докато алигаторът се навеждаше, крабът изненадващо впи дясната си щипка в муцуната на нападателя. Сепнатият хищник разтърси глава в опит да се освободи. Същевременно ракът отпусна захвата си и се потопи частично в тинята, оставяйки да се виждат само застрашително вдигнатите му щипци. След неуспешния опит да си осигури храна, победеният алигатор се оттегли от мястото на схватката", разказва Фил Лану.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари