Фотограф засне жив леден Нептун

0

Някои спортисти, които упражняват спорт, пряко свързан с атмосферните условия, не искат да се примирят с климатичната обстановка. Те нямат нищо против да рискуват живота си, но да упражняват любимия си спорт през всички сезони, без изключение. Тези "луди" хора са чудесен персонаж за също толкова смели фотографи. И ето че те са се "събрали" - един сърфист и един фотограф - и двамата търсачи на силни усещания.

Даниел Шетер, по-известен като "Surfer Dan", не се бои от зимните вълни. Той не иска да се примири с краткото време през пролетта и лятото, когато климатичните условия са благоприятни за спорта му. Очевидно Даниел не се бои дори от полярния вихър, при който устойчивият циклон в близост до земните полюси прави така, че термометрите падат до високи отрицателни цифри.

И докато повечето жители на планетата, които живеят в такива условия, предпочитат топлината на камината у дома, Даниел прекарва деня си на сърф в Големите езера - група езера в Северна Америка, на границата между САЩ и Канада.

Фотографът Девън Хейнс е документирал в уникални кадри Даниел сред ледените вълни, в които той прилича на някакъв вледенен Нептун, излязъл от дълбините на водата, за да ни внуши респект.

Необичайната фотосесия е заснета в периода между 27-и и 30-и януари, когато температурата е била - 3ºC, но вятърът, който духа буквално през полярния вихър, се е усещал като -30ºC.

Даниел има своите трикове, за да издържи на такава температура. Неслучайно си е пуснал гъста брада и е облечен с възможно най-дебелия неопренов костюм.

Смелчагата ни кара да вярваме, че силната страст може да прави да усещаме топлина, дори когато навън е много, много студено.

Източник: Dir.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари