Морето край Варна изхвърли тонове мокри кърпички

0
Тонове използвани мокри кърпички е изхвърлило морето на Южния плаж във Варна, между пързалка "Ролбата" и Вълнолома
Тонове използвани мокри кърпички е изхвърлило морето на Южния плаж във Варна, между пързалка "Ролбата" и Вълнолома Снимка: БНР

Тонове използвани мокри кърпички е изхвърлило морето на Южния плаж във Варна, между пързалка "Ролбата" и Вълнолома

Това съобщи концесионерът на плажа Андрей Василев, предаде БНР.

От сутринта представители на концесионерите са събрали в чували отпадъците.

Василев каза, че институциите са сезирани от години, но единственото, което правят, е да съставят констативни протоколи без ясен адресат.

"Не знам дали това е следствие от преливник или от дъжда. Там явно има нещо, което задържа тези мокри кърпички - това е нещо страшно! За мен това е решетка, която улавя тези кърпички, но когато водата, вследствие на дъждове, прелее, това се излива в морето", посочи Василев.

Той съобщи, че днес също ще бъдат съставени констативни протоколи. "В нашите договори за концесия сме задължени да чистим пясъчния плаж. Ние не можем да изчистим морето, но въпреки всичко, когато кърпичките се изхвърлят от морето на брега, ние ги чистим. Истината е, че всичко това съсипва имиджа на Варна! Хора, които се сблъскат с това, едва ли ще посетят града и плажа ни отново", допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    Изумен
    Морето е много чисто, много ... къпете се плувайте на воля и водете децата си на Лайноморието! Нормалните хора отдавна отидохме в Гърция и Турция, а пък мутрите по Бетономорието дачакат за туристи ....
  • 10
    1
    123
    Те са от лайняните скрити незаконни канали където са си бърсали гъзовете с тях. Сметнете що лайна са изтекли във чистото море.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари