Морето изхвърли призрачен кораб в Ирландия

0
Призрачния кораб е забелязан преди няколко месеца да се носи край бреговете на Африка
Призрачния кораб е забелязан преди няколко месеца да се носи край бреговете на Африка

Призрачен кораб, забелязан да се носи край бреговете на Африка преди няколко месеца, беше изхвърлен от морето в Ирландия след страховитата буря „Денис“.

77-метровият товарен съд MV Alta, плаващ под флага на Танзания, е забелязан край Баликотън, окръг Корк, съобщава „Мирър“, цитиран от Блиц.

Говорител на ирландската брегова охрана обясни настоящото местоположение на съда е резултат от бурята. Корабът е бил проверен и на борда не е намерен никой. Освен това той не замърсява околната среда.

„Това е случай веднъж на милион. Изминал е целия път от африканския бряг, покрай западния испански бряг, западния английски бряг, чак до Ирландия. Никога не съм виждал друго такова изоставено нещо“, коментира Джон Татън, мениджър по спасителни операции.

По думите му е цяло чудо, че корабът не е бил засечен от нито един риболовен кораб на юг преди да стигне до Ирландия. Корабът, построен през 1976 година, е обвит в мистерия. Той се носел из Атлантическия екипаж без хора на борда.

Миналия септември британски военен кораб го е засякъл в средата на океана. Той е бил забелязван и през 2018 година на 1300 мили от бреговете на Бермуда. Тогава на борда му е имало 10 души.

Предполага се, че екипажът е евакуиран отдавна. Според ирландската брегова охрана, сега корабът е стабилно заседнал в скалите, но бъдещето му още не е ясно. Ако започне да се носи във водата отново заради друга буря, това може да се окаже проблем.

В момента усилено се издирва собственикът му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари