Монтираха птицезащитна платформа на стълб с щъркелово гнездо в село Бръшлен

2

Върху нея двойката защитени птици изградиха безопасно гнездото си

Щъркелова двойка започна изграждането на гнездо върху стълб от електрическата мрежа на русенското село Бръшлен в община Сливо поле. Стълбът е предварително обезопасен с птицебрани от специалисти на електроразпределителното дружество, но въпреки опасността щъркелите предпочитат именно стълбовете за свиване на гнездо. Близостта на гнездото до електрическото съоръжение предизвика неколкократни смущения в електрозахранването. Това наложи спешната намеса на екипи на ЕРП Север, за да предотвратят неблагоприятна за здравето и живота на птиците ситуация, както и да преустановят неудобството за клиентите от изключването на електропровода. Своевременно беше монтирана птицезащитна платформа, след което щъркелите продължиха изграждането на гнездото, съобщиха от ЕРП Север.

През пролетно-летния сезон подобни обезопасителни мерки в участъците от мрежата с щъркелови гнезда се извършват само в наложителни случаи, какъвто е настоящият. Основната причина е да не се смущават птиците по време на размножителния им период.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари