Моника Белучи сгорещи страстите във Венеция

0

Играе с Кустурица във филм за любовта и секса, които не са свързани с възрастта.

Че е звезда и че се държи като звезда, Моника Белучи го доказа за пореден път. Това стана в предпоследния ден от филмовия фестивал във Венеция, който в събота вечер обявява носителя на голямата награда “Златен лъв”.

Моника пристигна през нощта, но това не ѝ попречи да носи черни очила, както подoбава на истинска дива.

Родената в Умбрия преди 51 г. Белучи дойде във Венеция, където бе представен филмът на Емир Кустурица с негово участие “На Млечния път” (On the Milky Road). Босненският режисьор пък се върна във Венеция, където през 1981 г., още 27-годишен, представи “Спомняш ли си Доли Бел?”. Тогава той спечели “Златен лъв” за дебютен филм

Сегашният филм на Кустурица, който се състезава с други 19 кинотворби за голямата награда на 73-ото издание на фестивала, беше посрещнат с ръкопляскания от кинокритиците, но не кой знае колко шумни и ентусиазирани.

Това е една чудновата история за война и любов, която се развива сред мини, нищета и жестокости. Всичко изглежда като фарс сред балкански пейзажи и атмосфера. На фона на тези сюрреалистични сцени, в които се разхождат кокошки, всичко - дори и войната, изглежда смешно и абсурдно.

Емир Кустурица е сценарист, режисьор и изпълнител на главната роля – той се въплъщава в един простоват селянин, белязан от войната, който всеки ден носи мляко за войниците, възседнал магаре. Едно селско момиче е влюбено в него. Но идва Моника, годеница на брата на Емир, и, естествено, всичко се преобръща с краката нагоре.

Режисьорът Кустурица казва, че за разлика от предишните му филми този гледа много повече към началните му стъпки и към корените му и че го интересува изчистеният кинематографски език. “Въпреки че е филм за войната, това е поетичен филм”, казва Моника Белучи.

Играещата атрактивна и копняна жена във филма Белучи определя красотата като “нож с две остриета, защото поражда както любопитство, така и жестокости. Необходимо е да знаеш как да я управляваш. За мен е по-скоро дар, отколкото проклятие”, сигурна е Белучи.

Нашата двойка във филма показва как любовта, чувствеността и сексуалният живот не са свързани с възрастта, а изключително с енергията”, допълва една от най-желаните жени в света.

На червения килим преди представянето на филма Моника излезе облечена с черна дантелена рокля. Мнозина бяха любопитни да видят как изглежда отблизо звездата, която тези дни се снима гола за корицата на “Пари мач”.

На практика Сам Мендес, британският режисьор, който оглавява сегашното жури на фестивала, е режисирал Моника във филма за Джеймс Бонд 007-Spectre.

Мнозина от присъстващите експерти на последното издание на фестивала го определят като вододел в досегашната му история и нещо коренно различно от предишните.

Погледът към бъдещето е основната му характеристика за разлика от фестивала в Кан.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари