"Монбат" изплаща по 10 стотинки дивидент на акция

0
От цялата печалба в размер на 9.9 млн. лв. за миналата година дружеството ще разпредели общо 4 млн. лв.
От цялата печалба в размер на 9.9 млн. лв. за миналата година дружеството ще разпредели общо 4 млн. лв.

Производителят на акумулатори "Монбат" ще изплати по 10 ст. дивидент на акция.

От цялата печалба в размер на 9.9 млн. лв. за миналата година дружеството ще разпредели общо 4 млн. лв. Останалата част ще бъде отнесена към резервите. Това решиха акционерите на общо събрание в края на миналата седмица, пише Капитал.

Брутният размер на дивидента е 0.1026 лв. на акция, като за физически лица нетната сума (след данък) е 0.0975 лв., казаха от компанията. Това е приблизително половината от дивидента за предходната година.

За 2017 г. тя изплати по малко над 0.19 лв. на акция, като тогава бяха разпределени общо 7.5 млн. лв. Сумата включваше цялата печалба на дружеството след данъци в размер на 6.4 млн. лв., както и 1.1 млн. лв. от неразпределената печалба от предходни години.

По индивидуален отчет за миналата година приходите на дружеството останаха почти без промяна (малко под 350 млн. лв.), но печалбата нарасна с близо 56%. По-слаби обаче бяха консолидираните резултати, които отразяват дейността на компаниите в групата. В тях влизат производителите на оловни батерии "Монбат" (Монтана) и "Старт" (Добрич), рециклиращите мощности в страната и чужбина, както и германският производител на литиево-йонни батерии EAS Batteries. Приходите на групата намаляха с 9% до 294 млн. лв., а нетната печаба се сви 10 пъти до 300 хил. лв., като една от причините бяха увеличените разходи за лихви.

На общото събрание акционерите гласуваха и за удължаване на мандата на съвета на директорите за още пет години. В ръководството на дружеството влизат Атанас Бобоков и Пламен Бобоков, които са мажоритарни акционери, както и Стоян Сталев, Александър Чаушев, Николай Тренчев, Евелина Славчева, Флориан Хют, Петър Бозаджиев и Йордан Карабинов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари