Момиченце на годинка и 5 месеца загина при пожар в Мъдрец

0
Детето е оставено без родителски надзор
Детето е оставено без родителски надзор Снимка: Жулиета Иванова

Детето е оставено без родителски надзор

Под надзора на Окръжната прокуратура в Стара Загора се води разследване за смъртта на момиченце на годинка и 5 месеца, загинало при пожар на къща в село Мъдрец, община Гълъбово, съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Пловдив.

На 22.12.2021 г. в 15,08 ч. в РУ - Гълъбово е получено съобщение за горяща къща в село Мъдрец. След извършен оглед на местопроизшествието е установено, че пожарът е възникнал в една от стаите на първия етаж от запалена печка на твърдо гориво.

В помещението се е намирало дете – момиче на 1 г. и 5 м. То е било оставено без родителски надзор и вследствие на пожара е починало.

С извършването на огледа по реда на чл.212, ал.2 от НПК е започнато досъдебно производство за това, че е запалена сграда и движимо имущество на значителна стойност и пожарът е представлявал опасност за живота на малолетното дете – престъпление по чл.330, ал.2, т.1 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Провеждат се активни действия за установяване на причините за пожара, предстоят разпити на свидетели, назначаване на експертизи, уточняват от прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари