Момиче падна от прозореца на Кризисния център в Русе

0
Момичето е настанено за лечение в болница
Момичето е настанено за лечение в болница Снимка: БГНЕС

Момичето се е опитвало да избяга

15-годишно момиче от Сирия е пострадало при опит да избяга от Кризисния център за деца-бежанци в Русе, предава БНР. Инцидентът е станал тази нощ, а момичето е настанено за лечение в болница без опасност за живота.

Момичето е било заедно със сестра близначка и друго по-малко дете. Те са били част от група, заловена при пресичане на границата ни с Румъния в петък вечерта.

Бежанците са били в хладилен камион, пълен със зеле, но служители на Гранична полиция ги залавят.

Общо са 29 човека, 9 от които непълнолетни. Срещу възрастните е започнало наказателно производство за незаконно пресичане на държавната ни граница.

Инцидентът тази нощ е станал при опит на едно от децата да избяга през прозореца на Кризисния център за деца-бежанци.

"Вързали са чаршафи като по филмите и са започнали да се спускат и едното момиче е паднало. Има близначка, едната се е ударила, другата не е ударена. Първо ме уведомиха, че е в болница без опасност за живота, след това ме уведомиха, че е с ударена ръка и таз".

Това обясни кметът Пенчо Милков и допълни, че в Кризисния център има психолози, които говорят езика на децата и ще работят с тях.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    селянин
    До първия, само ти ли не знаеш, че тия " мигранти " са съзнателно водени към Европа.
  • -2
    3
    gasdgasgd
    мащеха България,изгони българите ,братчедите ,а ся тия насила да ги вържеш ,крайника си ще изгризат ,за да избягат при по+зелените треви
  • 13
    2
    БЪЛГАРИЯ
    Всъщност България суверенна държава ли е със държавна неприкосновена граница или разграден двор ? Трите основни стълба на една държава са : 1. Ясно очертана територия със строго охранявани граници. 2. Войска която да отстоява неприкосновеността на земята. 3. Народ , който да защитава земята си в рамките на държавата си. Факт е , че някои опитват да ликвидират държавите и да направят глобално село със диви селяни , но това е сметка без Кръчмаря. :-)
  • -2
    1
    Напомням
    Напомням за вгъзродените, че това им чупи опорката "мигрантите са само млади мъже в боеспособна възраст".
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари