Момиче, блъснато на пешеходна пътека, има нужда от помощ

2
16-годишната Христина беше блъсната на пешеходна пътека на булевард „Руски“ в Пловдив
16-годишната Христина беше блъсната на пешеходна пътека на булевард „Руски“ в Пловдив

16-годишната Христина беше блъсната на пешеходна пътека на булевард „Руски“ в Пловдив

Областният управител на област Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев открива кампания за набирането на средства за лечението, рехабилитацията и пълното възстановяване на 16-годишната Христина Плахова. Тя пострада сериозно, след като беше блъсната на пешеходна пътека на пловдивския булевард „Руски“ на 27 юни 2023 г. Кампанията е подкрепена от почетният консул на Украйна в Пловдив инж. Димитър Георгиев.

Приета е по спешност в УМБАЛ „Св. Георги“, където е установено, че има множество фрактури. Направен е и скенер на главата, тъй като е имала охлузвания и рани. Фрактурата на глезена и петата са оперирани като са сложени планки. Установена е и фрактура на таза, заради което е обездвижена. Момичето все още е в шок. Възстановяването ѝ ще отнеме месеци, а част от лечението не се поема от НЗОК. Необходима е и работа с психолог, която семейството не може да си позволи. За цялостното ѝ възстановяване и рехабилитация са необходими 10 000 лв.

Родителите на Христина са бежанци от Украйна, които живеят и работят в Пловдив от година и половина. Все още не са стъпили на краката си, след като заради войната бягат от Болград в България. Самата Христина се надява през октомври да започне учебни занятия в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, където кандидатства преди месец.

Областният управител и почетният консул на Украйна призоват всеки, който може да дари средства, да го направи. Сметката е на името на майката Наталия Плахова – BG90UBBS80021047278150. Моля да отбелязвате в основанието, че са за лечението с наименованието на кампанията „За Христина“.

Областна администрация – Пловдив

Връзки с обществеността

email: [email protected]

моб. +359 886 223 337

тел: +359 32 605568, +359 32 605512

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари