Момиче беше изгорено живо от собствената си майка

0
Тийнейджърка беше изгорена жива, понеже не послушала семейството си и избягала с приятеля си
Тийнейджърка беше изгорена жива, понеже не послушала семейството си и избягала с приятеля си

Тийнейджърка в Пакистан беше изгорена жива от собствената й майка, понеже не послушала семейството си и избягала с приятеля си, предаде Daily Mail.

18-годишната Зийнат Рафик умря след като беше завързана, полята с керосин и запалена в дома си в Лахор, Пакистан. Майка й беше арестувана на същия ден след като признала, че е убила дъщеря си, понеже отказала да има традиционна сватба.

"Престъплението" на Зийнат било да се ожени за приятеля си Хасан Хан миналия месец без присъствието на семейството й. Преди три дни майка й и чичо й я посетили и се опитали да я убедят да се върне вкъщи. Те искали тя да повтори брачната церемония по традиционния начин със семейството си.

Около 1000 жени биват убити всяка година в Пакистан понеже не се подчиняват на консервативните брачни норми. Миналата седмица 19-годишна учителка беше измъчвана и погребана жива, защото отказала да се ожени за сина на шефа си, който бил двойно по-възрастен от нея, пише Труд.

Месец по-рано полицията арестува 13 души, които са удушили и запалили момиче, което е помогнало на нейна приятелка да избяга заедно с възлюбения си.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари