Момчето, което се удави в Тича, е било опитен плувец

0

19-годишното момче, което се удави снощи в язовир Тича, от няколко месеца е работело като горски.

Теодор Скобелев е от Върбица.

Миналата година по това време той бил абитуриент, а от 5-6 месеца работел в местното горско стопанство. Майка му била социален работник към общината и отговаряла за деца в неравностойно положение е в риск. Сестра му Рая завършили дентална медицина и работела като стоматолог в столицата, пише "24 часа".

Теодор бил запален рибар, а баща му дългогодишен ловец. Момчето често ходело и с него на лов, било опитен планинар и плувец, но фаталното се случило на плиткото на водоема.

Припомняме, че трагедията се разигра снощи на метри от скалистия бряг на язовир „Тича”. Тялото на Теодор бе намерено от негови приятели. Момчетата започнали да го реанимират, но било късно. Компанията от няколко момчета, запалени риболовци, били на излет край язовира, близо до село Кюлмен. Привечер всички седнали на масата да се почерпят. По едно време Теодор решил да нагледа заложените въдици и се отдалечил от компанията.

Като се забавил те тръгнали да го търсят. Вече се било стъмнило. Намерили Тедьо, както го наричат най-близките му, да лежи по очи на 1-2 метра от брега. Той е каменист и стръмен, разказаха риболовци от Върбица, които често ходят точно там през уикендите за риба. Предполага се, че Теодор е бил почерпен и на скалистия бряг се е спънал или подхлъзнал и е полетял към водоема.

Аутопсията доказа, че причината за смъртта е удавяне.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари