Тежка катастрофа край Панчарево

3
Един загинал и 9 ранени при тежка верижна катастрофа край Панчарево
Един загинал и 9 ранени при тежка верижна катастрофа край Панчарево

По първоначална информация девет души са ранени

Верижна катастрофа между три автомобила е станала на пътя между София и Самоков край Панчарево.

По първоначална и неофициална информация девет души са ранени. Пострадалите са младежи до 25-годишна възраст, които са откарани в болниците „Света Анна“, „Пирогов“ и ИСУЛ

Има един загинал, който всъщност е шофьорът в първата кола, а спътничката му е с тежки наранявания и множество фрактури, експертът по пътна безопасност Диана Русинова, цитирана от NOVA.

На място са дошли 6 линейки.

В болница „Св. Анна” са откарани 3 момичета - на 16, 17 и 18 г. Те са и най-тежко пострадалите. Едното момиче е в критично състояние. Спешният екип го е интубирал в линейката.

В ИСУЛ е откарано 18-годишно момче.

В „Пирогов” са две момчета - на 16 и 18 г., едно момиче, както и мъж на 44 г. и 16-годишният му син. Всички са в шокови състояния.

Изясняват се причините за тежката верижна катастрофа между три автомобила на пътя София - Самоков край Панчарево. Инцидентът е станал в късните часове на вторника на бул. „Самоковско шосе”, на отбивката за Бистрица. При катастрофата има загинал и деветима ранени, двама от които са в тежко състояние. В тази отсечка има знак за ограничение от 30 км/час.

„В посока Панчарево лек автомобил губи управлението и навлиза в насрещното движение. Възможно е да е предприето изпреварване, въпреки че е забранено. В автомобила са пътували момче и момиче, които са се прибирали от семейно тържество. Момчето е шофирало. Има версия, че има употреба на алкохол, но това ще кажат назначените експертизи”. Това заяви в ефира на „Здравей, България”  експертът по пътна безопасност Диана Русинова. „В района се предприемат и много неправилни изпреварвания, въпреки че маркировката го забранява“, допълни тя. 

По думите ѝ насрещно движещият се автомобил, в който са се врязали младежите, се е движил с 90 км/час. При челния им сблъсък в тях се врязва и трета кола.

„Във втория автомобил е имало четирима души. Двама от тях са в тежко състояние. Те са били в предната част на колата. Другите са с по-леки наранявания. По-леко пострадали са и пътуващите в третия автомобил. Загиналият всъщност е шофьорът в първата кола, а спътничката му е с тежки наранявания и множество фрактури”, посочи Русинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    ...
    дърт дирник бяло беемве, май е купе, огромен цол джанти, супер нисък профил гуми, другата дърта коруба е със същите характеристики. намесени са плиткоумни джигитски страсти. излезли сме на пътя да правим простотии. работата е ясна. жалко за пострадалите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари