Момче е в кома след падане от люлка

0
7-годишното дете е пострадало при инцидент в село край Белица
7-годишното дете е пострадало при инцидент в село край Белица

7-годишно момче е в много тежко състояние след инцидент на люлка, станал в село Бабяк, община Белица, предаде БГНЕС.

Към 10:00 ч. момчето се качило на люлка, закачена пред дома му. Тя е направена от въжета и с една дъска за седалка. При люлеенето, неизвестно как въжето се оплело около врата на детето, след което паднало от люлката, а тежката дъска го ударила по главата. Двете деца, които чакали реда си да се люлеят, веднага изтичали и извикали майката, която успяла да среже въжето. Веднага е извикан и местният фелдшер, който му е оказал първа помощ.

Детето е било в клинична смърт при идването на фелдшера, той му е направил инжекция с адреналин, което е спасило живота му.

Извикана е и линейка от Разлог. Момчето е прието в болницата в Разлог в съзнание. След това в 13 ч. е прието в болницата в Благоевград, поставено е в медикаментозна кома, тъй като прави гърчове.

"Детето е в тежко коматозно състояние". Това съобщи говорителят на "Пирогов" Мария Пойразова, цитирана от "Фокус".

По думите й детето е докарано с шийна травма. Вследствие на падането са потиснати дишането и сърдечната му дейност. Към този момент му се правят пълни изследвания. Настанено е в Детска реанимация и е на апаратно дишане.

В момента се подготвя медицински екип, който да го транспортира до столичната болница „Пирогов“, заради тежкото състояние в което се намира.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари