Молове в три града били "касички" на Танов

0
Молове в три града били "касички" на Танов

Куфарчета с пари от контрабандни стоки са се събирали в моловете на три града в страната. Парите са отивали за лично облагодетелстване на част от ръководството на агенция Митници, в това число на шефа й тогава Ваньо Танов.

Това заяви Григор Здравков от легия "Антимафия" в студиото на Гореща точка по ТВ7.

Здравков показа доклад за нарушенията на Танов и ръководството на Митниците за първите 8 месеца от управлението му.

"На негова база Танов и заместникът му Странджев станат интересни на две служби - ДАНС и ГДБОП. В докалда се казва, че за 8 месеца са разкрити О броя контрабандно внесени мобилни телефони, 0 броя незаконно внесени лекарства от Китай и Индия, под половн килограм кокаин и 17 хапчета амфетамини. Нито един случай на заловен митнически служител с покуп", разказа Здравков.

Според него това означава, че Борисов и Цветанов са знаели какво става в митниците, но не са искали да отстранят Танов от шефското място. На базата този доклад службите започват да разработват Танов и Страндежв. Цветанов започва разработка, известна като "Русенски мол", защото една от касичките на митниците е Райчо Слънцето, който инвестира в строителство и е свързан с безмитна зона.

По думите на Здравков сругият близък до Танов и ръководството на Митниците, който събира пари от горива в Русе, е т. нар. Кръг на търтеите, който се занимава с производство на боя.

"В тази схема за събиране на пари от митниците има хора от ГЕРБ, от БСП, които гравитират сега към дружинката на АБВ. Руско-албанската мафия е намесена в нея", твърди Здравков.

Разследвани са големи инвеститори в молове в Русе, София и Варна. Една от версиите е, че в определени молове са пристигали парите от различни контрабандни канали. Установени са няколко случая, когато служба БОП тръгва да прави разработки и стига до арести на цигари, в един момент идва мобилна група на Кулата с г-н Странджев.

"По времето на Танов куфарчета с пари от една боулинг зала са отивали във Велико Търново или Варна, при един от управителите в заведения в трите мола, които събирали пари за част от ръководството на агенция митници. От тук тръгва конфликтът Цветанов-Танов. Тоест става дума за лично облагодетелстване, не за партийни цели", коментира схемата Здравков.

Източник: BNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари