Модни аксесоари за скъпи погребения в Русе

0
Хората търсят повече и по-скъпи траурни аксесоари
Хората търсят повече и по-скъпи траурни аксесоари Снимка: Дарик

20 000 лв. допълнителни средства да бъдат предоставени на общинското предприятие "Обреден дом" в Русе, предлага промяна в местния бюджет, която предстои да се разгледа по време на постоянните комисии и заседанието на Общински съвет през този месец.

Предложението е на заместник кмета по икономика и инвестиции Даниела Шилкова.

Мотивитие към него отчитат завишаване на разходите за закупуване на стоки /свещи, цветя, траурни стоки и аксесоари/ във връзка с увеличения брой погребения. Средствата се осигуряват от преизпълнението на общински приходи по „Наказателни лихви за данъци, мита и осигурителни вноски“.

Директорът на ОП "Обреден дом" Михаил Павлов от своя страна отчете, че повечето разходи се дължат най-вече на това, че хората търсят повече и по-скъпи траурни аксесоари.

За набавянето им общинското предприятие ползва собствени средства, а приходите от продажбите отиват директно в местната хазна, коментира още той.

Поради това е необходимо одобрението на Общински съвет за допълнителните 20 000 лв., с които се очаква да се осигури нормалното протичане на дейността на предприятието до края на 2015г.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари