Мобилната станция в Русе е отчела превишения на фини прахови частици

0
Превишенията са отчетени на 15 и 16 февруари
Превишенията са отчетени на 15 и 16 февруари Снимка: РИОСВ - Русе

Превишенията са отчетени на 15 и 16 февруари

Две превишения на нормата за фини прахови частици 10 микрона е регистрирала в Русе Мобилната автоматична станция (МАС) на Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС) за период от 13 денонощия. 

Превишенията са отчетени на 15 и 16 февруари и са съответно 1.5 и 1.1 пъти над средноденонощната норма от 50 микрограма на кубичен метър, съобщиха от РИОСВ - Русе.

МАС беше разположена в двора на ОУ „Ангел Кънчев“ – гр. Русе, като това е първото от общо четири за тази година планирани измервания. Успоредно с превишенията на фини прахови частици са регистрирани повишени нива на трите измервани органични съединения – бензен, толуен и ксилен.

Превишения на фини прахови частици в същия период, но в по-ниски концентрации е регистрирала и АИС „Възраждане“ в централните части на града.

До края на годината ще бъдат проведени още три измервания в същия район.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Етер
    Отчела е повишение понеже някой "гъзар" сутрин си е форсирал БМВ въглищарника.
  • 2
    1
    Русенец
    А измерване на феноли? Как са нивата там?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари