МО обясни защо военна техника се придвижва по пътищата на България

0
Военната техника се придвижва заради учение
Военната техника се придвижва заради учение

Министерството на отбраната отговори на постъпили въпроси за придвижване на военна техника по националната пътна инфраструктура

Във връзка с постъпили въпроси за придвижване на военна техника по националната пътна инфраструктура, Ви информираме, че вчера, 2 март, от учебен полигонНово село“ към Русе се е придвижвала автоколона, с която са транспортирани бойни машини „Брадли“, съобщиха от Минисерството на отбраната.

Днес от учебен полигон към Румъния се транспортират военнослужещи от състава на Сухопътните войски на САЩ в Европа.

Придвижването е във връзка със завършило участие на формирование от Сухопътните войски на САЩ в съвместната-българо-американска подготовка “Joint Training” на учебния полигон „Ново село“ . Тя се провежда от януари до юни тази година в рамките на планираните през 2021 г. съвместни учения на Българската армия в страната и чужбина. Формированията от Сухопътните войски на САЩ в Европа участват в нея на ротационен принцип.

В “Joint Training” участват сили и средства от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия. Съвместните учения повишават боеспособността на българските въоръжени сили и допринасят за оперативната съвместимост в национален и в съюзен формат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Ама няма никаква връзка
    сигур с така нареченото "придвижване"- Министърът на външните работи Теодора Генчовска ще участва в извънредната министерска среща на страните-членки на НАТО, която ще се проведе на 4 март в централата на НАТО Брюксел.
  • 4
    3
    На някой
    стана ли му ясно защо?!?
  • 6
    2
    !!!
    Това "придвижване" има ли нещо общо и/или стана възможно след оставката на ген. Янев?
  • 6
    1
    12345
    Лъжи и измислици от шипковия храст. Сащ се промъква ни лук яла ни лук мирисала. Но каквото и да правят едно е ясно. СМЪРТ НА ФАШИСТИТЕ В УКРАЙНА, СЛАВА НА РУСИЯ. И никой няма да попречи на това.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари