Многодетен баща спаси над 30 души при стрелбата в Лас Вегас

0

Джонатан Смит успял да съпроводи десетки хора в безопасност, спасявайки им по този начин живота.

Сега от помощ и подкрепа се нуждае самият той, пише БЛИЦ.

По последни данни, в резултат на касапницата в Лас Вегас са загинали 59 души. Ранените са над 500. Жертвите обаче можеше да са много повече, ако не бе 30-годишният Джонатан Смит, бъдещ меди, баща на три деца и, както го нарекоха социалните мрежи, най-смелият човек в Америка

Джонатан празнувал рождения ден на брат си близо до хотела Мандалей Бей, когато стрелбата започнала. Компанията им се намирала в относителна безопасност - верандата на ресторанта се намирала извън обсега на жестокия убиец. Виждайки, че от куршумите започват да умират хора, Смит се хвърля да спасява всеки, който попаднел пред очите му. Изплашени, а и ранени, хора той хващал за ръка и отвеждал в безопасност, пише в. "Дейли Мейл". 

По думите на очевидци, Джонатан успял да спаси около 30 души. Той успял да запази живота им в момент, когато стотици куршуми пронизвали въздуха.  

Джонатан обаче сам бил тежко ранен. Куршум го застига, когато той се опитва да помогне на ранен. Стрелецът го уцелва във врата. Смит е хоспитализиран в тежко състояние. Направена му е сложна операция. Неговото оздравяване очакват с нетърпение неговите деца: Джонатан-младши, Джулиян и Джайден Стар.  

Сега семейството на героя събира пари за неговото лечение. Куршумът и в момента се намира в ключицата на мъжа и може да остане там до края на живота му.  

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари