Много изненади и забавления за децата от ДГ „Пинокио“

0

Националната седмица на четенето – в периода от 10 до 14 октомври, стартира с много изненади и положителни емоции за децата от ДГ „Пинокио“.

Артистите от група „Смехорани“ по невероятен начин запознаха децата с българската народна приказка „Момче и вятър“.

Родители, баби, дядовци,от всички групи на детската градина, четат любими приказки преди обедната дрямка на децата. Те слушат с интерес и недоумяват как се случва всичко това?!...........“толкова са заети, а намират време за нас.

В  Седмицата на четенето гости на децата от ДГ „Пинокио“ бяха г-н С. Щерев – началник отдел „ОМДС“ и г-жа Зорница Иванова – инспектор предучилищно образование към Община Русе.

Г-жа Иванова прочете любимата от своето детство приказка „Когато играчките заспят“. Със своя артистичен прочит, тя  завладя децата и те сами стигнаха до извода, че когато децата заспят, играчките оживяват в сънищата им.

Директорката – Ценка Тодорова, също изненада децата, като им разказа приказката на Леда Милева „Работна Мецана“.

Децата от подготвиелните групи се включиха активно в Седмицата на четенето, като драматизираха заучените в детската градина приказки „Вълкът и седемте козлета“ и „Сливи за смет“.

Целта на  проведените дейности в детската градина, в периода на Националната седмица на четенето, са в съответствие с изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността /2014-2020/ на МОН.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари