Младоженци прекараха първата си брачна нощ в манастирска килия

0
Младоженци прекараха първата си брачна нощ в манастирска килия
Снимка: Монитор

Младоженци вече сефтосаха една от манастирските килии на остров „Света Анастасия” край Бургас. Те са прекарали първата си брачна нощ там, като са платили 80 лв. за двойна стая в голямата манастирска сграда, пише "Монитор".

Засега свещеници не желаят да бракосъчетават младоженци в храма на острова, тъй като в тамошната църква нямало олтар и икони. Въпреки това обаче запитвания от мераклии да си кажат заветното „да” на острова не липсват. От община Бургас обещават, че ще направят специален ритуал за островната обстановка. Мераклиите да отидат с гостите си там ще трябва да платят по 9 лв. за транспорт на корабчето до бившия остров Болшевик.

Отделно нощувка в единична стая в голямата манастирска сграда струва 50 лв., в къщата за гости – 70 лв., а двойната 120 лв.

Бурното море през това лято охлади страстите на мераклиите да сключат брак под водата. А и за да пристъпят към подобен ритуал, те трябва първо да се запишат и завършат водолазен курс. До Китен бе изграден подводен параклис, но това лято, уви, там никой не си е казал „Да” със своята половинка. Покровител на параклиса и хората, които са решили да извършат по този начин светия обет, е св. Николай Чудотворец.

Подобна атракция има и на Южния плаж в Слънчев бряг. Водолазите там също предупреждават, че преди ритуала младоженците задължително трябва да преминат курс по гмуркане и инструктаж.

Тези, които вече са преминали курса, заплащат само 30 лв. за оборудването, което всъщност е един доста тежък товар. Екипировката е близо 20 кг и включва защитно облекло, маска, водолазен регулатор, баластна жилетка и водолазна бутилка с въздух. Освен всичко останало младоженците трябва да сложат водолазни боти, плавници, баластен костюм, водолазен компютър и шнорхел. След това остава само тръпката от уникалната емоция.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари