Младоженци дариха пари от сватбата си на болно дете

1
Средствата отиват при момче, което страда от детска церебрална парализа и епилепсия
Средствата отиват при момче, което страда от детска церебрална парализа и епилепсия Видео: NOVA

Младо семейство от Карлово реши да даде добър пример и да дари парите, събрани от букети за сватбата им, на болно дете.

Средствата отиват при момче, което страда от детска церебрална парализа и епилепсия. Младоженците се надяват повече млади двойки да последват примера им.

Те взели решение да направят добро в първия ден, в който официално са съпруг и съпруга.  Преди сватбата отправят призив към своите гости – да дарят пари, вместо да им купуват цветя.

Оставихме кутия на сватбата. Всяко семейство отделя пари за цветя, а на тези цветя ние ще се зарадваме на самата сватба, след това ще ги оставим и седмица по-късно ще ги изхвърлим”, сподели Петко Томанов, предава NOVA.

Целта ни е повече хора да ни последват”, допълни Мирослава Томанова.

Дни след сватбата младото семейство дарява събраната сума за нуждите на момче, което страда от церебрална парализа.

Трудно е от емоционална гледна точка, защото майката изживява много тежко едно такова нещо. Трудно е дори и от финансовата страна на въпроса”, разказва майката на болното дете Маргарита Миндова.

Тя и синът й Николай живеят с около 600 лева на месец. Хора като младото семейство Томанови им вдъхват надежда и вяра в доброто.

Трябва повече да се оглеждаш около себе си, отколкото вътре в себе си, да не мислиш само за себе си, защото има неща, които трябва да се направят и е необходимо да помогнеш на друг”, посочва булката Мирослава.

Дано това да се развие и да стане една прекрасна инициатива. Според мен това би направило младите хора повече човеци, защото има много насилие в този свят и го виждаме всеки Божи ден”, каза Маргарита.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари