Младите гвардейци на Русе ще получат знамето си без присъствието на Румен Радев

0
Ангажиментите на държавния глава няма да му позволят да уважи поканата на Община Русе
Ангажиментите на държавния глава няма да му позволят да уважи поканата на Община Русе Снимка: Младежки гвардейски отряди

Събитието ще се проведе утре по обед

Президентът Румен Радев няма да присъства на тържествената церемония по връчване на знамето на Ученическия гвардейски отряд в Русе. Ангажиментите на държавния глава няма да му позволят да уважи поканата на Община Русе, информира Русе Медиа.

Това обаче няма да помрачи ни най-малко събитието, което ще се проведе на 15 ноември (вторник) от 13:00 часа на пл. „Свобода“. Според традицията младите русенски гвардейци ще получат знамето си от Националната гвардейска част, като преди това то ще бъде осветено от свещеници от Русенската митрополия.

Както вече писахме, това ще бъде Тринадесетият ученически гвардейски отряд. Отрядът е сформиран към Общинския младежки дом и включва 28 младежи и девойки от 8 до 10 клас от всички средни училища в Русе. Те ще участват активно в представителните и официални церемонии, и във военните ритуали, които по традиция се отбелязват в града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари