Младите българи: На практика сме израснали с управлението на ГЕРБ, трябва промяна

0
"Младите искат повече ясни правила, те се борят за демокрацията у нас и много от тях (покрай протестите) са се политизирали", заяви Марая Цветкова
"Младите искат повече ясни правила, те се борят за демокрацията у нас и много от тях (покрай протестите) са се политизирали", заяви Марая Цветкова Видео: Bulgaria ON AIR

Утре ще бъде връчен третият мандат на БСП, които заявиха нееднозначно, че ще го върнат. Следва назначение на служебен кабинет от Президента, който да подготви новите парламентарни избори

 Политолозите не изключват варианта, това да не са последните такива Избора на нов парламент ще заглади ли различията между партиите, които доказаха, че не желаят да се коалират и да съставят правителство.

"Осъществяването на кабинет нямаше как да се случи, заради отказът на Слави Трифонов да работи с партиите на статуквото. Аргументацията му беше силна, а сега се надява да получи по-добър резултат, рисков беше ходът, но той имаше право на това".  Това каза за "България сутрин" Марая Цветкова от Студентски клуб на политолозите пред водещите Мария Константинова и Мирослав Димитров.

"Има някаква яснота по отношение на подкрепата, а не "ние се разбрахме на тъмно", има опит да се говори за политики. Разчупи се моделът на практика да се гласува заедно, а политиките трябва да се дебатират и да се предлагат - надявам се да се говори за политики, а не за постове и за назначения", заяви тя.

От думите ѝ стана ясно, че трябвало да се гласува актуализация на бюджета и вече сме в условията на политическа криза.

"Беше редно да се направи правителство, макар и с по-кратък срок на дейност. Българите за два месеца няма да променят възгледите си радикално", подчерта Марая Цветкова и допълни, че младите искат повече ясни правила, те се борят за демокрацията у нас и много от тях (покрай протестите) са се политизирали.

Според Иван-Асен Иванов oт Студентски клуб на политолозите ДБ можели да предложат готово правителство.

"Консенсусът между новите партии е налице, но отказът е принципен. Има все пак разлика между подкрепа и коалиция. БСП на последните избори бяха практически разгромени", обясни той за Bulgaria ON AIR.

"Всичко е в сферата на спекулациите. За нашето поколение характерно, че ние на практика сме израснали с управлението на ГЕРБ. Ние сме хора, които пътуват свободно, живели сме в чужбина и на младите хора им липсва, че не са достатъчно активни в ежедневния си живот", заяви събеседникът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари