Млади русенски изпълнители се завърнаха с отличия от национален конкурс в Свищов

6

Кристиян Илков бе удостоен с първа награда – почетна грамота и статуетка

Младият изпълнител Кристиян Илков от Вокално студио за поп и джаз „Икономов“ с вокален педагог и ръководител Вили Икономов при Общинския младежки дом се завърна с отличия от XVII Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Звездици за Лора“. Форумът се състои в Свищов и се провежда в памет на Лора Николова, загинала във водите на река Лим заедно с още 11 деца. Конкурсът се организира от бащата на загиналото момиче - Илиян Николов, с подкрепата на Община Свищов.

Въпреки многобройната конкуренция, Кристиян Илков и този път впечатли журито (с председател Маргарита Хранова и публиката в първото българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови“ с таланта и вокалната си подготовка, за което бе удостоен с първа награда – почетна грамота и статуетка. Освен призовата награда на конкурса, той получи и специална награда – професионален микрофон, както и покана за участие в музикален конкурс в гр. София.

Във втора възрастова група /8 - 10 г./, в която се състезава Кристиян, участниците бяха повече от 30. В тазгодишното издание се включиха рекорден брой участници – над 130 изпълнители от цяла България.

Другият възпитаник на маестро Вили Икономов – Десислава Василева, също се представи на много високо ниво в конкурса. Тя се състезава в последната възрастова група.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари