Млади предприемачи се състезават за иновативни решения на социални проблеми

0
Русенски университет "Ангел Кънчев" организира традиционно годишно междурегионално състезание
Русенски университет "Ангел Кънчев" организира традиционно годишно междурегионално състезание Снимка: Facebook

Русенски университет "Ангел Кънчев" организира традиционно годишно междурегионално състезание

Русенски университет "Ангел Кънчев", чрез Катедра "Мениджмънт и социални дейности" на Факултет "Бизнес и мениджмънт" организира традиционно годишно междурегионално състезание в подкрепа на предприемаческите умения на младите хора и развитие на социално отговорно поведение.

Темата на събитието е: „ЗАЧИТАНЕ НА МНОГООБРАЗИЕТО ЧРЕЗ СЪВМЕСТНИ СОЦИАЛНИ ДЕЙСТВИЯ“. То ще се проведе на 24.03.2023 г. (петък) от 10:00 до 16:00 часа в зала 2.203 Русенски университетАнгел Кънчев“.

Формираните в деня на състезанието отбори ще бъдат подкрепяни от предварително обучени от катедра „МСД“ ментори - студенти от специалностите, изучавани във Факултет „Бизнес и мениджмънт“ на Русенски университет.

Отборите ще бъдат оценявани в 4 категории:

  • иновативност,
  • креативност,
  • социална значимост и
  • приложимост на предлаганите идеи по зададена изходна ситуация, за която трябва да предложат решение.

"Вярваме, че тези наши инициативи развиват умения и компетенции, които са значими както за личностния просперитет на подрастващите, така и за споделеното по-добро бъдеще на нашите региони. Само заедно можем да променяме света около нас", казват от университета.

За контакт: доц. д-р Свилена Рускова, ръководител на катедра “Мениджмънт и социални дейности”, [email protected]

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Откровено казано
    Госпожо Рускова, инициативата Ви няма нищо общо със социалната работа и с търсенето на иновативни решения в тази област. В нея иновациите не се "роят" всеки ден. Използвате специалността само за попълване на часове в нормативи.
  • 5
    2
    Бивш студент
    Присвоихте специалността Социални дейности, принудихте, меко казано, нейния създател да напусне университета, въпреки че той разви специалността и от нейното създаване допреди година тя заемаше едно от челните места в рейтинговото класиране на университети с такава специалност в България. Той създаде и връзки с чуждестранни университет, създаде един от най-активните и известните клубове в университета, в страната и чужбина - Клубът на социалния работник, организира и проведе първия в страната регионален форум с международно участие. Той защитаваше и нас студентите и специалността от недоброжелатели и правеше всичко възможно за нашата добра теоретична и практическа подготовка. И сега какво се опитвате да правите с тези млади предприемачи за иновативни социални решения, да обезличите съвсем специалността и да я присвоите. Вместо да правите състезания за социални работници вие обслужвате интересите на бизнес специалността си. Студенти се оплакват от преподаватели, които нямат познания по социалната работа, но им преподават дисциплини по социална работа, даже им водят и практика. Не смеят да гъкнат, защото снахата на ректора е един тези преподаватели. И резултатът е видим за 2022 година специалността е слязла от трето на шесто място в рейтинговото класиране и това е живо падение. Има едни асистенти, които останаха, но те не смеят дума да обелят и угодничат на новите си господари. Какво още да пиша, ами провалихте хубавата специалност, която беше създадена и развита с много труд от един професор, чието име няма да напиша не защото се страхувам, а защото него го познават в града, областта, страната и в чужбина. Като сравнявам това, което имахме като обучение и резултати и това, което говорят сега студентите мога да кажа, че обезличихте и провалихте една много добра специалност. Поздравявам създателя на специалността, че ни даде полезни знания и на възпита да бъдем знаещи и достойни социални работници! Не го поканихте за честването на десетата годишнина, но той се държи достойно като човек и преподавател, който е създал нещо стойностно. Разбрахме, че в знак на неприемане на това, което направихте си с него си е взел дадените негови книги от библиотеката на университета.
  • 5
    1
    Пак ли
    По-добре напишете, че търсите студенти за неперспективни специалности. Не подлъгвайте младите хора, нека да отидат да учат във ВУЗ-ове в други градове. Тукашният вече го знаем какво представлява, не е цвете за мирисане.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари