Младежите от „Найден Киров“ разплакаха българските изселници в Бурса

2

Младежкият състав при ФТТ „Найден Киров“ се завърна от едноседмично турне в Турция.

Младите танцьори и певици взеха участие във Втория Международен младежки пролетен фестивал в град Бурса, организиран от Образователна фондация „Шахинкая“, под патронажа на кмета на град Бурса и със съдействието на Националната секция на ИОФ /Международна организация за фолклорни фестивали/ Турция.

Освен българската група в лицето на ФТТ „Найден Киров“ във фестивала взеха участие младежки групи от Полша, Азърбейджан, Сърбия, Македония, Турция, Румъния, Албания. Българската група се представи блестящо като показа богатството на българския фолклор с танци и песни от всички етнографски области на България. Навсякъде русенските младежи бяха аплодирани от публиката, между която имаше и много българи. В шест милионна Бурса най-голямата общност са българите-изселници, които наброяват два милиона. На всички концерти те бяха едни от най-ревностните ни почитатели и винаги със сълзи на очи разказваха за себе си, за родното си място в България, радваха се на костюмите, на музиката и танците, които гледаха.

Специален прием имаше в Общината на град Бурса, където Кметът на града прие представители на всички групи и бяха разменени подаръци между участниците в срещата. Организаторите бяха подготвили и богата развлекателна програма за участниците с различни посещения на музеи, зоологическа градина, 3-Д кино, екскурзии. Интересни бяха и класните стаи, които бяха организирали за всички групи. Така деца имаха възможност да се включат в уъркшопове по рисуване, кулинарни изкушения, изработване на бижута, 3-Д играчки и роботика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари