Младежи раздадоха 150 мартенички с българския трибагреник на русенци

0
Младежи раздадоха 150 мартенички с българския трибагреник на русенци

150 мартенички с българския трибагреник, придружени от цитат на някои от най-великите български революционери и борци за свобода, раздадоха на русенци днес младежи от сдружение „Мулти Акт“.

Инициативата се проведе под наслов „Да помним заветите“ и започна в 12.00 часа пред паметника на загиналите в Сръбско-българската война пред СОУ „Христо Ботев“.

Целта й е да се събуди паметта на русенци и да им се припомни, че българското трябва да бъде оценено и че свободата, която имаме днес, е постигната с борбата на много възрожденци и трябва да пазим това, което имаме, каза пред репортер на ТОП НОВИНИ Аня Аспарухова, съпредседател на „Мулти Акт“.

Тя допълни, че допълнителна цел е и да извикат усмивка на лицата на хората, която да замени свъсените погледи, които все по-често срещаме. С постигането й се бяха заели 5 души, сред които и двама доброволци, които днес случайно са се включили.

Това е първата инициатива на „Мулти Акт“ на подобен празник, но идеята им е да проведат и други подобни.

Сдружение „Мулти Акт“ е неправителствена организация с нестопанска цел, занимаваща се с младежки дейности и инициативи, свързани с изграждането на гражданско общество, обясни още Аня Аспарухова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари