Младежи призоваха русенци да участват в Часът на земята

1

Русе / На 28.03.2015 г. се състоя поредната акция на клуб "Младежки парламент" към Общински Младежки Дом - Русе.  Поводът бе вчерашната дата, която бележи денят на Земята. Младежите проявиха активност, призовавайки хората да участват в Часът на земята - световна инициатива, която привлича вниманието на хората към различни природозащитни проблеми и им дава възможност да заемат активна позиция за решаването им.

В рамките на един час снощи  - от 20:30 до 21:30, стотици хора изразиха своята воля за справяне с климатичните промени, като загасят осветлението в домовете си. 

През изминалата 2014 г. Часът на Земята вече е най-популярната световна инициатива, с участници от 162 държави и над 7000 града, правителства и бизнеси, обединени в общи послания и действия за природозащита.

В България кампанията се провежда от 2009 г., като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече. През 2014 г. в инициативата участие взеха 106 града, институции, бизнеси и медии. На централния площад, русенските младежи раздаваха безплатно свещички в знак на съпричастност и подкрепа, и приканваха своите съграждани да се присъединят към тази инициатива.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари