Младежи от Русе спечелиха 1000 лева с проект за видеогейминг център

0

Приключи първото по рода си 50-часово събитие за предприемачи „Започни млад“/Start young в Русе.

То се организира от списание „Български предприемач“ в партньорство с Община Русе, Русенския университет „Ангел Кънчев“ и Русенската търговско-индустриална камара.

Енергията Ви е неописуема и нямам търпение да видя крайния резултат от работата ви през уикенда“, приветства младите русенци заместник-кметът Златомира Стефанова.

Под менторството на успешни български предприемачи от петък до неделя участниците работиха по развитието на своите бизнес идеи. Във финалния ден те представиха разнообразни бизнес модели, включващи приложение за подобряване качеството на българските ресторанти, технология за изкуствена фотосинтеза, производство на ученически пособия от рециклирани училищни материали, обрисуване с графити на публични пространства и производство на енергия от биомаса.

Голямата награда от 1000 лева спечели младият отбор, който само за два дни създаде иновативен бизнес модел на видеогейминг център в Русе.

Впечатлени от ентусиазма на участниците, партньорите и менторите на събитието осигуриха и допълнителна подкрепа и награди. 4 от отборите получиха специална покана от доц. Даниел Павлов за участие в 5-ото Иновативно младежко експо на 9 юни. Три специални награди получиха учениците от Русенската търговско-индустриална камара, а всеки от участниците се сдоби с двумесечно обучение за търговия с криптовалути.

Поради повишения интерес и успеха на събитието се очаква то да се проведе отново през есента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Грозното гадже е като москвича - хем върши работа, хем не ти го барат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук