Младеж оцеля два месеца на сал в Тихия океан

1
За да оцелее, той ловял риба, наклаждал огън с дървената платформа, за да сготви лова и прецеждал солената морска вода през дрехите си
За да оцелее, той ловял риба, наклаждал огън с дървената платформа, за да сготви лова и прецеждал солената морска вода през дрехите си

19-годишният индонезиец бил спасен от кораб с панамски флаг.

Тийнейджър от Индонезия оцеля 49 дни в Тихия океан на рибарски сал с колиба, след като е бил спасен от кораб с панамски флаг.

19-годишният Алди Новел Адиланг от Сулавеси e работил на плаваща платформа за лов на риба, която е открита на 125 километра във вътрешността на океана. Младежът бил нает да пали лампи на платформата, с които се привлича рибата. Според баща му Алди работи на платформата от 16-годишен.

Всяка седмица служител на компанията отивал да събира рибата от капаните и му носил храна, вода и гориво. Малката дървена платформа - една от общо 50 на кампанията, които са разположени във водите на Манадо, море Сулавеси, част от западната част на Тихия океан, е била закотвена за морското дъно с дълго въже. Но в средата на юли силен вятър скъсал въжето с котвата и избутал Алди с платформата в океана до Гуам, пише Гардиън, цитиран от news.bg.

Младежът имал провизии само за няколко дни. За да оцелее, той ловял риба, наклаждал огън с дървената платформа, за да сготви лова и прецеждал солената морска вода през дрехите си, за да минимизира приема на сол. Индонезийският консул в Осака заяви, че 10 кораба са подминали младежа преди MV Arpeggio да го спаси в Тихия океан на 31 август - месец и половина по-късно.

В интервю за местната медия TribunManado Алди заяви, че е мислил, че ще умре. В един момент той обмислял да се самоубие и да се хвърли в океана, но си спомнил съвета на родителите си да се моли при тежки ситуации. Той носил Библия със себе си.

След като бил спасен, капитанът на кораба се свързал с бреговата охрана на Гуам. Тъй като корабът плавал към Япония, решили да предадат момчето на консулските власти в Токуяма на 6 септември. 19-годишното момче се е завърнало в добро здраве у дома в Манадо на 8 септември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари