Млада жена върна портфейл с 600 лева

1
Докато бутала детската количка в централната част на Шумен, жената забелязала паднало на земята портмоне
Докато бутала детската количка в централната част на Шумен, жената забелязала паднало на земята портмоне

27-годишна жена от Шумен намери мъжки портфейл с 607 лева и лична карта и го предаде в полицията.

В следобедните часове в понеделник Айсел Ахмед била на разходка в града с едногодишния си син. Докато бутала детската количка в централната част на града, жената забелязала паднало на земята портмоне. Вдигнала го и след като видяла, че има голяма сума пари и лична карта, веднага отишла с детето в полицейското управление в Шумен, за да го предаде, пише dariknews.bg.

„Нито за един момент не ми е минавала мисълта да не предам парите в полицията. Преди да изляза в майчинство, работих и заплатата ми беше по-малко от парите, които намерих. Веднага си представих как щях да се почувствам, ако си загубя цялата заплата. Представяте ли си, ако това са единствените пари на някое семейство“, обясни младата жена.

Собственикът е намерен - 40-годишен мъж от село Висока поляна. От години д-р Левент Османов работи като ортопед в Турция. Връща се често в родното си село при своите близки. В понеделник следобед бил в Шумен и обменил парична сума, част от която решил да дари на две деца, пострадали след инцидента в Хитрино.

„Разбрах, че съм си загубил портфейла, когато се прибрах у дома. Странното е, че имах някакво усещане, че ако съм го загубил в Шумен, ще се намери. Знам, че има много съвестни хора. Много се зарадвах, когато ми се обадиха по телефона и ми съобщиха, че млада жена е намерила и предала портфейла в полицията. С близките ми бяхме тръгнали на път и се върнах да го получа. Радвам се, че има доблестни хора. Ще се срещна с жената, която е намерила и предала вещите ми, за да ѝ благодаря лично“, обясни д-р Левент Османов.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари