Млад шофьор уби велосипедист край Шумен

1
Инцидентът е станал около 22:20 часа снощи
Инцидентът е станал около 22:20 часа снощи Снимка: ОДМВР - Шумен

Инцидентът е станал около 22:20 часа снощи

Мъж на 45-годишна възраст от Шумен е загинал при пътнотранспортно произшествие снощи, съобщиха от Областната дирекция на МВР, предаде БТА.

Инцидентът е станал около 22:20 часа на пътя между Мътница и Шумен, на около половин километър преди кръгово кръстовище. Водач на лек автомобил с шуменска регистрация се движил в посока към Шумен. Той е застигнал водач на велосипед, с монтиран бензинов двигател и го ударил в задната гума. Велосипедистът е починал на място. Мъжът е бил без светлоотразителна жилетка, а мястото на инцидента е било неосветено, каза говорителят на Областната дирекция на МВР Ася Йорданова. Тя добави, че пробите за алкохол и наркотици на 18-годишния шофьор от Плиска са отрицателни.

Извършен е оглед на мястото на инцидента, ще бъде извършена и аутопсия от съдебен лекар. Работата по образуваното досъдебно производство продължава. Причините за възникването на инцидента се изясняват, допълват от полицията в Шумен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    3
    до 1 и 2
    И двамата сте и не сте прави. Вина имат и двамата водачи на МПС (да, велосипед с двигател Е МОТОРНО превозно средство). Първият основно заради това, че не се е движил със съответната светлинна сигнализация, а вторият за това, че се е движил със скорост, която не е съобразена с видимостта му и способността му да реагира. Ами ако на платното имаше някоя 10-тонна канара паднала от някое свлачище, кого щеше да обвини? Всеки участник в движението има задължение към себе си и към останалите по отношение на безопасността. За съжаление чл 5 се приема като някакво клише и изглежда все по-малко водачи го вземат на сериозно. Превърнали сме се в самонадеяна паплач, на която все някой друг е виновен.
  • 14
    2
    до 1
    Да не ти се налага в тъмното да налетиш на велосипедист без осветление и светлоотразителна жилетка, защото ще разбереш, колко не си прав. Важи и за каруците в тъмното , за пешеходците. Та, ако човек няма инстинкт за самосъхранение, то поне да спазва правилника за движение по пътищата.
  • -7
    1
    .........
    Абе кой им дава книжки на тези идиоти??????Да лежи доживот в затвора,за да не убива!!!!!Разберете тези млади шофьоро са за убиване!!°
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари