Млад мъж заплаши с нож и ограби инвалид в Бобов дол

0
20-годишният Кардо И. влязъл с взлом в дома на дома на потърпевшия и задигнал пари и вещи
20-годишният Кардо И. влязъл с взлом в дома на дома на потърпевшия и задигнал пари и вещи

20-годишният Кардо И. влязъл с взлом в дома на дома на потърпевшия и задигнал пари и вещи

Съдия Ели Гиздова от Районен съд наложи най-тежката мярка „задържане под стража” на 20-г. ром, който е опрял нож в гърлото на 65-г. инвалид в Бобов дол, заплашил го с убийство и му задигнал пари и вещи.

20-г. Кардо И. на 6-и срещу 7-ми влязъл в апартамента на инвалида, като взломил вратата около 1:00 часа след полунощ, опрял нож на врата му и му крещял: „Дай ми парите, ще те убия”. Инвалидът му дал 50 лв. и нападателят си тръгнал, като на излизане от апартамента взел и някои вещи. На следващия ден отново нахлул в апартамента на инвалида и повторил сцената, като му опрял нож в гърлото и му задигнал още 50 лв., този път той сам ги взел от портфейла на жертвата.

Ограбеният мъж е подал жалба в РУ на МВР – Бобов дол. Нападателят е открит и задържан с обвинения за грабеж и закана за убийство. Той е осъждан за кражба като малолетен, пише вестник „Струма“.

На заседание на ОбС общинският съветник от БСП в Бобов дол Валери Радлев постави остро въпроса за растящата престъпност в миньорския град. Той заяви по време на заседание на ОбС: „Трябва да направим нещо. Към Бобов дол прииждат роми от цяла България и се заселват в града ни. Не се знае какви хора са, може сред тях да има много лица от престъпния контингент. Жители на града се оплакват, че ги е страх да излизат от домовете си вечерно време. Полицията да се вземе в ръце и да мине по всички жилищни блокове на проверка, да се установи кой от пришълците къде пребивава. Нарастват кражбите в Бобов дол, трябва да се обърне внимание на полицията в града ни”, заяви Радлев.

Общинските съветници решиха кметът на общината адвокат Елза Величкова да проведе разговор с представител на полицията в града и да се започне регистрация на новозаселилите се.

Адвокат Елза Величкова заяви, че все още акцията продължава.

На последното заседание на ОбС В. Радлев получил сигнал за семейство, което се заселило в апартамент в кв. „Еверест“ в Бобов дол и непрекъснато търси помощ за празнуване на рожден ден на 2-годишната им дъщеря. Много бобовдолци с добри сърца се отзовават на молбата им за помощ. Тези, които откажат да им помогнат, обаче са торомозени и заплашвани от семейството в социалните мрежи. Една от тях е Моника Тодорова, която в момента е в чужбина. Ето какво написа тя до в. „Струма”: „Здравейте! Става въпрос за един човек, който живее отскоро в Бобов дол. Аз също съм от този град, но живея в чужбина. Въпросният мъж искаше пари, за да празнува рождения ден на детето си преди няколко дни, на мен ми стана мъчно за него и семейството му и реших да му помогна. Отворих профила му, за да му пиша лично, но се зачетох в други постове и видях, че миналия месец отново е искал пари за рождения ден на детето си. Веднага писах под поста му, че е много нагъл измамник и още много други обиди, които не ми отиват на възрастта и положението, но бях изключително ядосана, че използва детето, за да изкара пари. Последваха обиди от негова страна, които не мога да повторя, защото са доста вулгарни. Не се отказвам да го разобличавам, защото не желая такава паплач в малкия ни град. Аз разбирам, че всеки изпада в нужда, но смятам, че този човек е мързелив, нагъл и е измамник. Целта ми е просто да се знае какъв човек е и повече да не му помагат. Защото има наистина нуждаещи се, които заслужават помощ”, пише в писмото си Моника Тодорова .

Нови заселници прииждат в Бобов дол. Причаната е, че жилищата в миньорския град са на ниски цени, като тристаен апартамент може да се купи по 20 000-30 000 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Александър
    Спечели са ги от гурбета бе! Много от тях работят в социала в Германия бе! Много са работни! Писто лет с два пълнителя и въ просът е решен! 1-2 изби ратели по-малко! Като дойде полиция, аз ще говоря! Другия ще е малко умрял!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари