Млад мъж загуби окото си, докато реже дърва в Еленско

0
Откаран е в "Пирогов" в изключително сложно състояние
Откаран е в "Пирогов" в изключително сложно състояние

37-ГОДИШЕН МЪЖ ЗАГУБИ ПОЛОВИНАТА ОТ ЗРЕНИЕТО СИ СЛЕД НЕЛЕП ИНЦИДЕНТ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ, съобщава "Борба".

Ужасната случка е от петък, когато потърпевшият режел дърва. Парче дървесина се откъснало и ударило мъжа директно в окото, причинявайки му травма с необратими последици. Драмата се разиграва в едно от селата в Еленския Балкан.

На мястото пристига екип на Спешна помощ, който транспортира мъжа до МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Човекът е докаран в Спешно отделение с адски болки и тежък кръвоизлив. Дежурният екип веднага извикал за консултация специалист от очно отделение и крайното заключение на медиците било да насочат пациента към УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ – София. Мотивите на здравните работници били, че мъжът се нуждае от високоспециализирана помощ, тъй като състоянието му е изключително сложно. Линейка на центъра за Спешна помощ транспортирал еленчанина до столичната болница.

Пред „Борба“ медици коментираха, че такава травма теоретично може да доведе до смърт, ако има последваща инфекция, засягане на артерия или мозъка.

През почивните дни екипите на Спешно отделение се сблъскаха с пациенти след многобройни инциденти от битов характер – като например паднали от стълби. Оказали са помощ и на двама ухапани от кучета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари