Млад мъж загина в Рила

1
Инцидентът е станал в местността Белия улей, над Рилския манастир
Инцидентът е станал в местността Белия улей, над Рилския манастир Снимка: БГНЕС

Инцидентът е станал в местността Белия улей, над Рилския манастир

Турист е починал в района на Рила, в местността Белия улей, над Рилския манастир и Кирилова поляна, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС), цитирани от БТА. Спасителите обясниха, че това е млад човек, който вероятно е паднал в улея.

Три отряда на Планинската спасителна служба са участвали в нощната акция по изваждането му – от Благоевград, София и Самоков. Самата акция е приключила към 5:00 ч. тази сутрин. „Много сложен терен, доста хлъзгав участък, използвани са въжета за спускане в улея, който е много стръмен и е разположен между връх Злия зъб и връх Ловница“, обясниха от ПСС.

Трябва много да се внимава във високата част на планината и на стръмните места, съветват планинските спасители. Да се тръгва с подходяща екипировка и обувки и да не се излиза извън пътеките и маркировката, добавят те.

От ПСС уточняват още, че температурите са паднали с 5 до 7 градуса от вчера до днес.

Не се препоръчва излизане във високите части на планините, атмосферните условия през деня ще са лоши. Ще духа много силен вятър, особено в района на Стара планина. Времето ще е облачно и мъгливо, казаха още от ПСС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари