Мизерия и скандали след детски забавления в центъра на Русе

4
Спукани балони осейват тревните площи и шадраваните
Спукани балони осейват тревните площи и шадраваните Снимка: Русе Медиа

Спукани балони осейват тревните площи и шадраваните

Високите температури в последните дни активизираха децата да провеждат своите игри и забавления около чешмичките в Градската градина в Русе. Тази година много популярно е развлечението, при което се купуват балони и се пълнят с вода от чешмите, след което се използват за пръскане и гонене. В забавлението няма нищо лошо, докато не се види какво остава, когато балонът се спука. Парчетата се хвърлят на земята и изобилстват из тревните площи и площадните пространства, а родителите на децата не реагират изобщо. Въпросните балони могат да се видят и в новоремонтирания фонтан край Доходното здание, който все още не е пуснат в експлоатация.

Възмутени русенци разказаха, че са били свидетели на отправени забележки към родителите, но ответната реакция е доста агресивна в защита на забавленията на децата. Преди седмица се е наложило по сигнал да се вика и Общинска полиция заради скандал между граждани и родители, предаде Русе Медиа. Причината е била забележка за каране на тротинетка, което е забранено в пешеходната част, и хвърляне на спукани балони в шадравана.

В игрите си децата на няколко пъти са повреждали и чешмичката срещу Доходното здание. Те се забавляват да въртят каменната топка, от която излизат металните чучури, в резултат на което гъвката водопроводна връзка в тялото на чешмата се прекъсва и се налага често да се ремонтира.

Опазването на централната градска част от боклуци не е лесно, тъй като самите русенци невинаги са отговорни. Сутрин може да се види нелицеприятна гледка около пейките, където почиващите на прохлада са осеяли плочките с остатъци от семки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    8
    Фриц
    Та, всяка година, лятото идва едно семейство в България, за да отиде до морето между германец и българка..и една дъщеря имат на 6 години и питало баба си, защо един чичко се изплю и си хвърли цигарата на площадката. -Отговор: щото няма сопа и ред
  • -1
    7
    tg
    Хи, Хи, Хи.... засегна се селяндура. Явно има защо ;)
  • 3
    6
    Дааа
    tg ти ограничено копеле,по селата са по възпитани и културни от надрусаните или надути играчите от града,по тъпи и от теб
  • 23
    5
    tg
    Като е дошъл от село, където е свикнал докато върви да люпи семки и плюва дето му падне, какво очаквате, да не го прави и в Русе ли? Както е казал народа ;) "Ти можеш да напуснеш селото, но селото теб никога." Така че, "приятен" ден на всички.
  • 32
    4
    Русенка
    Друснете им по една яка глоба на тия пикли та да си знаят урока.Децата са жиножни 1% ,майките 99%.Пускат си децата и пет пари не дават, какви ги вършат хлапетата
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари