Мият улици с шампоан с дъх на теменужки

0
Започва голямото нощно къпане на улиците в Пловдив
Започва голямото нощно къпане на улиците в Пловдив

Голямо нощно къпане предприема „Чистота” по улиците на Пловдив, като в цистерните с вода ще има по 5 литра шампоан с дъх на горски теменужки.

"Миенето започва още тази нощ заради трайното затопляне", обяви директорът на общинското предприятие Иван Стоянов, пише 24 часа.

В действие първо влизат метачните машини около 1 часа. След тях тръгват и цистерните с вода. „Графиците са изготвени така, че да не се пречи на трафика”, уточни Стоянов. Той увери, че в продължение на месец ще се мие на маркуч, за да се почисти пътната настилка от мръсотията, натрупана през зимата. За по-добра ефективност и свежест във всяка от 12-те цистерни ще се добавят и по 5 л шампоан.

„Стартираме миенето преди астрономическата пролет, защото зимата беше тежка. Това е и една от мерките на общината за по-чист въздух“, коментира директорът.
Той допълни, че и тази година първокласните улици ще се мият пет дни в седмицата, второкласните – три пъти, а тези от трета категория – веднъж на седем дни. Всяка седмица ще се мият също Главната улица и квартал „Капана“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари