Митрофонова отказала да се яви в МВнР

0
Компетентните служби са в повишено внимание заради ескалацията на напрежението между Москва и Киев
Компетентните служби са в повишено внимание заради ескалацията на напрежението между Москва и Киев Снимка: БГНЕС / Архив

Компетентните служби са в повишено внимание заради ескалацията на напрежението между Москва и Киев, увери Лена Бориславова

Посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова е била извикана в българското външно министерство по повод обявеното от прокуратурата досъдебно производство за шпионаж срещу секретар в мисията. Митрофанова обаче е отказала и казала, че ще изпрати свой заместник. Това обяви началникът на политическия кабинет на премиера Лена Бориславова, цитирана от OFFNews

Бориславова увери, че правителството е в течение на информацията за извършване на разследване за неправомерна разузнавателна дейност от страна на български генерал от резерва и руски гражданин в полза на Руската Федерация.

"В течение сме на информацията, работим заедно със службите. Премиерът координира лично с външно министерство", посочи тя.

И допълни, че се преглежда "необходимостта от идентифициране на допълнителни лица, които поставят под въпрос техния дипломатически статут, понеже не изпълняват само дипломатически функции".

"Компетентните служби в лицето на ДАНС и прокуратурата извършват всички необходими действия в тази връзка. От началото на ескалацията на ситуацията между Русия и Украйна българските служби са в завишено ниво и степен на готовност. Правят проверки по всички направления, които са от значение за националната сигурност", увери Лена Бориславова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    9
    darkaveng
    Глупендеров, 19:48 | 2.3.2022 г., Верно си ... глупендеров, че даже и Идиотов!
  • 2
    8
    kekeke
    Утре ако се появи някъде за празника направо да я арестуват, да я качат на някой самолет, и да я пуснат някъде с парашут, откъдето да си я приберат руснаците, хахахахах.
  • 2
    7
    ???
    Тая пача защо не са я изритали още
  • 0
    6
    Глупендеров
    Ами по любезно да я подгонят с една сопа.. ( :
  • -2
    5
    Мунчо
    Пуй за Хутя..🙂...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари