Митнически инспектори удариха два казана за ракия

2
Над 600 литра алкохол без документи и два казана за ракия иззеха митнически инспектори на ТД Митница Русе
Над 600 литра алкохол без документи и два казана за ракия иззеха митнически инспектори на ТД Митница Русе Снимка: БТА / Архив

Над 600 литра алкохол без документи и два казана за ракия иззеха митнически инспектори на ТД Митница Русе

Митнически инспектори на ТД Митница Русе иззеха 619 литра алкохол без документи за платен акциз и два казана за изваряване на ракия през ноември. Установени са нарушения при девет от извършените проверки в частни имоти и специализирани малки обекти за дестилиране (СМОД).

При проверка два частни имота в две села в областите Русе и Монтана митническите служители се натъкнали на дестилационни съоръжения за изваряване на ракия в работен режим, но без удостоверения за регистрация.

При други четири проверки в частни имоти в областите Монтана, Враца, Русе и Плевен митническите инспектори са установили съхранение на ракия без документи за платен акциз в различни съдове между 50 и 90 литра. Нелегалната ракия е иззета, а нарушителите са санкционирани. Най-голямото количество намерено на един адрес възлиза на 293 литра алкохол. По случая е образувано досъдебно производство.

Нарушения са открити при проверки в три малки обекта за дестилиране. В единия обект, в съседно помещение, са намерени 100 литра етилов алкохол без документи, поради което митническите служители са го иззели. Управителят на СМОД е санкциониран.

Другите два обекта са посетени в режим на работа, но не е била представена справка-декларация за количеството и произхода на плодовете, от които се изварява ракия. На нарушителите са съставени актове по Закона за акцизите и данъчните складове.

Проверките продължават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    Потомствено пиянде до 6
    Аз те подкрепям. Впрочем, къде живееш? И има ли охрана на имота ти?
  • 4
    6
    Де да знам
    Тия с казаните в работен режим горят директно, но много искам да видя как ще ми изземат ракията на мен. Над тон и 200 литра литра имам, бутилирана в дамадждами и бутилки, тапите са парафинирани. Че аз имам ракии на над 60 години. Какви точно документи за акциз ще ми искат? И дядо ми, и баща ми не близваха и капка ракия, но варяха. Някакъв обичай ли , какво ли. И аз не съм по ракиите. Но имам. Ако пък се запекат да ми изземват ракията ще ги направя на луди калинки! Всяка гъпло на бутилка ще е облепено с лента с моя подпис. Ще има най малко три поемни лица пред които това да се случи. Как иначе да се застраховам, че няма да ми подменят ракията. А вече съда ще реши какви точно документи трябва да представя за ракии на половин и повече век.
  • 15
    5
    мм
    Аз викам сте хванали някой танкер с гориво на Булмаркет,Лукойл ,Дмв без акциз то банкетен удар смешници
  • 17
    4
    Не ги е срам
    Дотам ли я докарахме,че 50л.ракия да се брои за удар ,че и медийно да се оповестява!В коя къща няма 50 л. При разрешени 30л. Закона ,като дори няма изискване тези 30л.колко градуса да са!Нещастници
  • 3
    3
    Тттттх
    Тия проверяващи яко са се накалвали! Аз така разбрах малоумното заглавие!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари