Митничари заловиха над 2000 кутии недекларирани цигари на ГКПП Дунав мост - Видин

0

Контрабандната стока е установена при две проверки на български граждани, излизащи от страната

При две проверки митническите служители от ТД Митница Русе установиха недекларирани общо 42 720 къса цигари (2 136 кутии), от които 13 720 къса (686 кутии) с турски акцизен бандерол.

На 08.01.2023 година в Северна промишлена зона на ТИР Терминал - Видин в района на ГКПП Дунав мост 2 митническите служители спират за проверка излизащ от страната лек автомобилАуди“, управляван от български гражданин. При осъществения митнически контрол е установено наличието на 10 000 къса (500 кутии) цигари с български акцизен бандерол и 13 720 къса (686 кутии) цигари с турски акцизен бандерол. За цигарите с турски акцизен бандерол с търговски марки „Marlboro“ и „Parliament“ е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Видин и водачът е привлечен като обвиняем. За тютюневите изделия с български акцизен бандерол не са представени изискуемите документи съгласно ЗАДС, за което е съставен акт за установяване на административно нарушение. Всичките акцизни стоки са задържани.

При втория случай – от 06.01.2023 г., отново в района на ГКПП Дунав мост 2 – Видин, около 12:30 часа митническите служители проверяват лек автомобил с водач български гражданин, пътуващ за Германия. При извършената митническа проверка са открити 19 000 къса (950 кутии) цигари с български акцизен бандерол, пренасяни извън нормите за лично ползване. Водачът е заявил, че цигарите са негови и не притежава изискуемите документи съгласно нормите на ЗАДС.

За установеното нарушение на водача е съставен акт за установяване на административно нарушение и акцизните стоки са задържани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари