Митничари задържаха над 46 000 къса цигари и близо сто литра алкохол на "Дунав мост"

0
"Плячката" е от пет проверки, извършени през септември и началото на октомври
"Плячката" е от пет проверки, извършени през септември и началото на октомври Снимка: Агенция Митници / архив

"Плячката" е от пет проверки, извършени през септември и началото на октомври

Митнически служители задържаха 46 780 къса цигари и 96.2 литра алкохол при пет проверки, извършени в района на ГКПП Дунав мост-Русе през септември и началото на октомври. В два от случаите тютюневите изделия са били транспортирани в микробуси, превозващи хранителни продукти, а в другите три са използвани естествени кухини на автовоз и камиони, съобщиха от Агенция Митници.

На 04.10.2021 г. около 13:00 часа е спрян за проверка товарен автомобил, пътуващ от Турция за Швеция. Превозното средство е насочено за проверка, при която се установява, че на две места във влекача са укрити 3200 къса цигари от чуждестранни марки с надпис Duty free, превозвани в нарушение на акцизното законодателство. Цигарите са задържани, на водача е съставен акт и с разписка за задържани 200 евро за обезпечаване на евентуални глоби.

Най-голямото количество тютюневи изделия е открито на 16.09.2021 г. Около 12.30 часа митническите инспектори отклоняват за проверка товарен микробус с ловешка регистрация, пътуващ от България за Германия. След разтоварване на превозваните хранителни продукти митническите служители откриват на различни места в превозното средство (подкалници и двигателно отделение) 19 580 къса цигари от популярни чуждестранни марки, облепени с български акцизен бандерол. Тютюневите изделия са задържани, тъй като са превозвани без необходимите документи в нарушение на акцизното законодателство.

Ден по-късно митническите служители откриват още 11 000 къса цигари в друг микробус, напускащ страната в района на Дунав мост-Русе. Водачът пътува за Австрия. След извършена проверка става ясно, че освен хранителни стоки в нарушение се транспортират тютюневи изделия и 96.2 литра алкохол – ракия, водка и мастика. Цигарите и спиртните напитки са с български бандерол и се транспортират без необходимите документи, поради което са задържани.

При другите две проверки, извършени през септември, са намерени още 13 000 къса цигари, укрити в автовоз и камион с чуждестранни регистрации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари