Митничари задържаха над 2000 кутии цигари без бандерол в Плевенско

0

В един ден митничари задържаха 2048 кутии (40 960 къса) цигари без бандерол и 40 кг. тютюн

Митнически служители задържаха голямо количество тютюневи изделия при две проверки на територията на ТД Митница Русе, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 11.01.2023 г. митнически служители от сектор „Оперативен контрол Свищов“ са извършили роуд стоп проверка в района на селата Брестовец и Тодорово, област Плевен. Проверен е преминаващ лек автомобил, в чийто багажник инспекторите са намерили четири ерни найлонови чували, съдържащи пакети от по половин килограм с листна маса с вид и мирис на тютюн, без бандерол. Общото количество на задържания тютюн е 40 кг.

По-късно през същия ден при друга проверка в частен имот в община Плевен митническите служители намират 2048 кутии ( 40 960 къса) цигари без български акцизни бандероли. Цигарите били открити на втория етаж на жилищтна сграда, а обитателят ѝ заявил, че са за лична употреба.

По двата случая са образувани досъдебни производства по описа на ТД Митница Русе и под надзора на РП - Плевен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари