Митничари задържаха 25 000 слънчеви очила с надписи „RAY-BAN"

0
Голямо количество слънчеви очила, детски кукли и спортни облекла задържа Митница Варна
Голямо количество слънчеви очила, детски кукли и спортни облекла задържа Митница Варна

Голямо количество слънчеви очила, детски кукли и спортни облекла с наименования на световноизвестни марки задържа Митница Варна при две отделни проверки.

Иззети са общо 24 936 слънчеви очила с надписи „RAY-BAN", 6 752 детски кукли „ELSA & ANNA" и 854 ризи, панталони, спортни комплекти  и чанти с лога на 12 световни марки.

Пратката от 24 936 слънчеви очила с надписи и етикети „RAY-BAN" и  6 752 детски кукли „ELSA & ANNA" е задържана при извършена митническа проверка на  13.09.2017 г. на Митнически пункт „Варна Запад" на корабен контейнер, пристигнал от Грузия. 

Получател на стоките е местно юридическо лице, а според  приложените фактури стоките са с произход от Китай. Слънчевите очила и детски кукли са задържани в изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013 и Закона за марките и географските означения / ЗМГО/ и за случая са информирани правопритежателите на търговските марки.

При друга митническа проверка, извършена на 19.09.2017 г. на  Митнически пункт „Варна Запад", на товарен автомобил със стоки и получател юридическо лице в България, митническите служители откриват в автомобила недекларирани  855 спортни облекла и дамски чанти- 530 спортни комплекта, 271 ризи, 36 панталона и 17 чанти, всички с лога на общо 12 световноизвестни марки, между които „TOMMY HILFIGER", „ POLO", „ BOSS", „ GUESS", „ADIDAS", „NIKE", „ LOUIS VUITTON" и др. Стоките са с произход от Турция. По случая е съставен акт за нарушение на Закона за митниците и в изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013 и  ЗМГО  също са информирани правопритежателите на съответните търговски марки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари