Митничари откриха недекларирани 100 000 евро в шофьор на камион

0
Митническите инспектори открили множество пачки с евро в джобове на яке в шофьорската кабина
Митническите инспектори открили множество пачки с евро в джобове на яке в шофьорската кабина

Митническите инспектори открили множество пачки с евро в джобове на яке в шофьорската кабина

Митнически служители от ТД Митница Русе откриха недекларирана валута с левова равностойност 195 583 лева при проверка на влизащ в страната товарен автомобил.

На 31.05.2023 г. в района на ГКПП Дунав мост 2 – Видин - Калафат е спрян за митническа проверка товарен автомобил с чужда регистрация, управляван от турски гражданин, който е представил документи, че превозва електроника от Полша за България.

В хода на контролните действия митническите инспектори откриват множество пачки с евро банкноти в джобове на яке в шофьорската кабина. Установени са недекларирани общо 100 000 евро с левова равностойност 195 583 лева.

Водачът е обяснил впоследствие, че не разполага с банков или друг документ за валутата и тя е била предназначена за разплащане с чужди контрагенти в Турция.

На шофьора на товарния автомобил е съставен акт за установяване на административно нарушение на Валутния закон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари