Митничари откриха над 2 тона нелегално гориво в област Велико Търново

1
Горивото е открито в частен имот от митнически служители на ТД Митница Русе
Горивото е открито в частен имот от митнически служители на ТД Митница Русе Снимка: Агенция Митници

Горивото е открито в частен имот от митнически служители на ТД Митница Русе

Над 2 тона гориво без документи за платен, начислен или обезпечен акциз, съгласно Закона за акцизите и данъчните складове, задържаха митнически служители на ТД Митница Русе.

На 14.03.2023 г. митнически инспектори от сектор „Оперативен контрол - Свищов" съвместно със служители на РУ - Полски Тръмбеш извършват съвместна проверка на частен имот в област Велико Търново. В двора на имота митническите служители установяват 214 литра течност с вид и мирис на дизелово гориво, а в гараж откриват още 2050 литра течност с вид и мирис на дизелово гориво и 302 литра течност с вид и мирис на етилов алкохол.

Всички открити акцизни стоки са без документи за платен, начислен или обезпечен акциз за горивата, съгласно Закона за акцизите и данъчните складове и са задържани.

Общото установено и задържано от митническите власти гориво е 2264 литра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    gost
    контрабандата на годината хаха,в петролните бази и танкерите 2 тона на минута заминават!!!
  • 3
    1
    Де да знам
    До скоро си седяха цистерните за нафта в мазето на бащината ми къща. Две цистерни по 800 литра. Като дете помня нафтовите печки на всеки етаж. Та, ако не са ги хванали в момент на търговия, за какви документи за акциз претендират? В кой закон е упоменато колко гориво мога да си складирам в личния имот? И колко време да пазя касовите бележки.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари