Десетки търновци протестираха срещу високите цени на горивата

0
Цените на дизела и бензина по бензиностанциите в града, са с около 20-30 стотинки по-високи в сравнение със съседните градове
Цените на дизела и бензина по бензиностанциите в града, са с около 20-30 стотинки по-високи в сравнение със съседните градове Видео: БНТ

Десетки недоволни от високите цени на горивата излязоха на протест по улиците във Велико Търново.

Причина за недоволството на хората е, че цените на дизела и бензина по бензиностанциите в града, са с около 20-30 стотинки по-високи в сравнение със съседните градове. Протестът е граждански и беше организиран спонтанно в социалните мрежи, информира БНТ.

Десетки недоволни от високите цени на горивата излязоха на протест по улиците днес във Велико Търново. Причина за недоволството на хората е, че цените на дизела и бензина по бензиностанциите в града, са с около 20-30 стотинки по-високи в сравнение със съседните градове. Протестът е граждански и беше организиран спонтанно в социалните мрежи.

В 17:30 часа протестиращите се събраха на едно от възловите кръстовища в града , откъдето минава и главният път София-Варна. За кратко недоволните успяха да спрат и движението.

Всеки Божи ден, с две стотинки цените в бензиностанциите бяха повишавани. Това не е нормално!

Защото от една година, цените на горивата, близо година във Велико Търново са драстично високи и се отличават от цените на горивата в другите съседни градове с между 20 и 30 стотинки!

От началото на годината бензинът е поскъпнал с почти 18%, а дизелът с почти 20%. Това показва справка в сайта Фуело, който следи ежедневно цените на г...

Репортерска проверка на „По света и у нас" по бензиностанциите в съседните на Велико Търново Лясковец и Горна Оряховица, показа, че цената на дизела и бензина там е с 20 стотинки по-ниска от тази във Велико Търново.

С какво се различаваме от другите градове? При нас е най- скъпо, малко да намалят!

Протестиращите заявиха, че ще внесат колективна жалба в Комисията за защита на конкуренцията към която ще бъде прикрепена и подписка, в която до момента са се подписали 300 човека. Категорични са още, че ако държавата не вземе мерки, протестите им ще продължат.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари