Митничари намериха цигари укрити в хлебни питки

0
Контрабандни цигари в хлебни питки
Контрабандни цигари в хлебни питки

Контрабандни цигари в кутии от сок и фабрични кухини на автомобили откриха митническите служители на Капитан Андреево. При един от случаите акцизната стока е открита в микробус с пловдивска регистрация, влизащ в страната. В микробуса, управляван от български гражданин, пътували и  две дами. Шофьорът и неговите спътнички  заявили, че не пренасят нищо за деклариране. Превозното средство е отклонено  щателна митническа проверка, при която са открити в личния багаж,  в кутии от сок и в предните подкалници общо 1330 кутии /26 600 къса/ цигари от различни марки,  всички без акцизен бандерол. Цигарите се оказали собственост на дамите, които заявили, че са закупили тютюневите изделия от Одрин и ги укрили.

При други два случая в два леки автомобили с българска регистрация митническите служители откриват общо 584 кутии  /11 680 къса/, укрити в  хлебни питки, в пакети от мокри кърпи  и фабричните кухини на  вратите на единият от  автомобилите.

Само за първите три дни на февруари при щателни митнически проверки  са задържани  близо 5000  кутии /100 000 къса/ цигари без акцизен бандерол,  за което са съставени 14 акта, а от 24 пътници са иззети 2 089 кутии /41 700 къса/ цигари тъй като акцизните стоки са превишавали нормата за безмитен внос от 2 кутии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари