Митничари задържаха над 40 000 кутии контрабандни цигари на "Капитан Андреево"

0
Акцизната стока е открита при проверка на товарен микробус с турска регистрация
Акцизната стока е открита при проверка на товарен микробус с турска регистрация

Акцизната стока е открита при проверка на товарен микробус с турска регистрация

Нов опит за пренасяне на 830 000 къса нелегални цигари предотвратиха митническите служители на МП Капитан Андреево. Акцизната стока е открита на 13.03.2024 г. при проверка на товарен микробус с турска регистрация. Водачът – турски гражданин, декларира, че превозва текстилни изделия – чорапи, от Турция през България за Германия. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура, при която са констатирани подозрителни плътности в превозвания товар. В хода на контролните действия се установява, че между декларираната стока са укрити кашони, съдържащи кутии с цигари. Открити са 830 000 къса цигари (41 500 кутии) от две различни марки с турски акцизен бандерол. Тютюневите изделия на стойност 279 450 лева са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. Водачът Е.С. на 37 г. е привлечен към наказателна отговорност и му е наложена мярка за неотклонение "гаранция" в размер на 3000 лева и забрана да напуска страната, освен с разрешение на прокурора.

От началото на годината до момента на МП Капитан Андреево са задържани близо 10 500 000 къса нелегални цигари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари