Митничари иззеха от русенец 970 литра безакцизно дизелово гориво

5
52-годишният мъж не е разполагал с документи за произход и платен акциз на отнетите дизелово гориво и етанол
52-годишният мъж не е разполагал с документи за произход и платен акциз на отнетите дизелово гориво и етанол Снимка: Митница - Русе / Архив

52-годишният мъж не е разполагал с документи за произход и платен акциз на отнетите дизелово гориво и етанол 

На 27 октомври при съвместни действия на служители от сектор "Противодействие на икономическата престъпност" в ОДМВР – Русе и на Русенската митница, на паркинг в централната част на град Русе е извършена проверка на автомобил „Ауди“, управляван от 52-годишен мъж и в превозното средство са установени 19 туби (с вместимост по 10 и 11 литра) пълни с дизелово гориво

При последвала проверка в гараж, стопанисван от мъжа, намиращ се в близост, са открити още 76 туби с различна вместимост, съдържащи дизелово гориво и 21 литра етанол. За установените количества енергийни продукти, мъжът не е разполагал с документи за произход и платен акциз. Общо установеното количество на гориво е 970 литра. То, заедно с етанола, са иззети от служители на митницата. 

Срещу 52-годишния е образувано административно производство. Заведена е преписка по описа на ОДМВР – Русе и работата по случая продължава.      

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    2
    Отегчен
    Аз много добре помня времената в които баща ми зареждаше цистерна в мазето с тон и половина нафта. На това се топлихме. Че аз в момента имам близо един тон ракия. Събирана и останала още от прадядо ми насам. Какъв документ за акциз да ви покажа за ракии на по 80 години?!
  • 2
    1
    Гражданин
    Хванаха големият нарушител.Човекът се е запасявал с гориво.А какво точно е нарушението не разбрах .Не е хванат да го продава или изнася извън граница.Не е установена кражба.За да има кражба трябва да има някъде липса и да се докаже че именно това е задържаното гориво.Ами то по тази логика трябва да се конфискува всичко ,което няма документ за произходМогат да ти конфискуват керемидите от покрива на къщата ако не си пазиш фактурата и касовият бон.Егати демокрацията
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари